facebook_pixel

КАПАН ЗА КЪРТИЦИ-ЧЕЛЮСТЕН

10.50 лв.

Челюстния тип капан е разработен в САЩ през миналия век. Достатъчно е да споменем, че в Щатите (а и не само там) има професия „Ловец на къртици” и именно те работят с този модел. Препоръчваме го, както за къртици така и за сляпо куче, защото когато е зареден разстоянието между челюстите е по-голямо от диаметъра на примката на „Тунелния” тип, а диаметъра на тялото на сляпото куче е по-голям.

Описание:

Изработен е от дебела 3 мм. щанцована ламарина. Три оси с диаметър 5 мм.Пружина и заключващ щифт с диаметър 3 мм. и пластина спусък с дебелина 1 мм. Всички детайли са поцинковани!

Начин на действие:

Дръжките се стискат с ръка, заключващия щифт се прехвърля над едната дръжка и се застопорява в отвора на пластината спусък. Зареденият капан се поставя в хоризонталния тунел на къртицата. Преминавайки от там, тя натиска с муцуната си пластината спусък. Това освобождава пружината и задейства капана. Работи двустранно.

Подготовка за работа:

1. Стиснете дръжките за да отворите челюстите.

2. Прехвърлете заключващия щифт над едната дръжка и го поставете в отвора на пластината спусък.Важно: Колкото по-близо до края на заключващия щифт поставите пластината, толкова по-лесно ще сработи капана!

3. Изкопайте отвор в пръстта с големината на капана,просичайки тунела на къртицата и го поставете така, че челюстите да обкрачват тунела без да го запречват.

4. Покрийте капана с непрозрачен съд така, че да елиминирате навлизането на светлина и въздух в тунела, без да слагате пръст върху него.

5. Проверявайте ежедневно,като отхлупвате съда!

Поставянето на капани е най-успешният и практичен метод за да се отървете от къртиците. За сега ние предлагаме два вида капани за тях. Всеки един ще даде добри резултати ако се употребява правилно. Разбирането на поведението им ще подобри начина на поставянето на капани. За да бъдат ефективни, капаните трябва да са поставени така, че да улавят къртиците под земята. Когато чувствителната муцуна на къртицата се сблъска с чужд обект в дупката, има голяма вероятност тя да изостави тази част от изкопа или да копае под и около капана. Те не се спират от буци в тунела,появили се случайно в кухините и по-скоро ще копаят през тях, отколкото да ги заобиколят. Къртиците са активни през цялата година и могат да бъдат хванати по всяко едно време. Преди да поставите капаните, уверете се кои проходи, се използват в момента от къртиците. Това се прави, като утъпчете малък отрязък от повърхностните проходи и къртичини. Наблюдавайте тези места ежедневно и утъпквайте повдигнатите отново части, като отбелязвате местата на активност. Поставяйте капана най-малко на 45 см. от къртичината, като избирате само тези проходи, които се използват по-често. Въпреки, че един капан би могъл да реши проблема,употребата на повече ще увеличи скоростта и цялостния успех на програмата по залавянето им.

ЕКСПРЕСНА ПОРЪЧКА И ВЪПРОСИ

0898 764 519