facebook_pixel

ЯРА МИЛА КОМПЛЕКС 5кг

18.00 лв.

 • Вид тор: ЕО тор за почвено торене
 • Производител: Yara Vlaardingen B.V.
 • Състав: N 12%; P 11%; K 18%; 2.7% MgO; 20% SO₃; 0.015% B; 0.2% Fe; 0.02% Mn; 0.02% Zn
 • Действие: Yara Milla Complex съдържа балансирани и ефективни хранителни вещества във всяка гранула. Комплексен тор създаден за достигане на максимума в добива и качеството на културите.
  В добавка на азота (N), фосфора (P) и калия (K), най-важните хранителни елементи, с Yara Milla Complex получавате и необходимите секундерни и микроелементи, като Магнезий (Mg), Сяра (S), Бор (B), Желязо (Fe), Манган (Mn) и Цинк (Zn). Хранителните елементи в Yara Mila Complex действат в синергизъм, което ни дава много по-качествено хранене на земеделските култури и по-голяма ефективност на приложението.
  Yara Mila Complex е балансиран източник на азот, съдържа нитратна и амониева форма. Нитратната форма ни дава бърз източник на азот, а амониевата по-удължено хранене на растенията. Фосфорът е в перфектната комбинация от ортофосфати и полифосфати. Тази комбинация дава по-лесен и бърз достъп на растенията до разтворими фосфати и същевременно по-удължено хранене с фосфор. Полифосфатите подобряват усвояването на важни за растенията микроелементи. Калият е във форма, която подобрява добива и качеството на културите, стимулира образуването на здрави стъбла и увеличава устойчивостта на стрес, болести и неприятели. Калият подобрява устойчивостта на ниски температури и осигурява оптимален воден режим за растенията. Калият е незаменим хранителен елемент за постигане на висок добив и качество. Оптималното хранене с калий увеличава размера на зърното, плодовете и листата на земеделските култури. Калиевото торене повишава съдържанието на сухо вещество в продукцията, като по този начин подобрява качеството и рандемана. Yara Сярата е много важен хранителен елемент за растенията. Тя е необходима за усвояването на азота и за производството на ензими, аминокиселини и протеини. Магнезият необходим за много физиологични процеси в растението, като трансфера на енергия, синтеза на протеини и клетъчната структура. Той е много важен за фотосинтезата и за производството на хлорофил от растението. Доброто хранене с магнезий опазва по-дълго листата на растенията здрави, зелени и функциониращи.
  Гранулите на Yara Mila Complex са с такъв размер и качество, че ни осигуряват равномерно и максимално покриване на площта. Те се разтварят веднага дори и от атмосферната влага и постоянно набавят необходимите хранителни вещества на растенията. Можем да прилагаме Yara Mila Complex според нуждите на растенията, в различни моменти от отглеждането на културата, като основно торене и като подхранване през вегетацията.
  Yara Mila Complex не променя силно рН на почвата.
  Подходящ и за култури чувствителни на хлор.
 • Приложение: Пшеница – 20-30 кг/дка
  Ечемик – 20-30 кг/дка
  Рапица – 20-30 кг/дка
  Царевица – 20-40 кг/дка
  Слънчоглед – 20-30 кг/дка
  Ябълки и круши – 20-30 кг/дка
  Праскови, кайсии и череши – 20-30 кг/дка
  Зелеви – зеле, карфиол, броколи и брюкселско зеле – 20-30 кг/дка
  Моркови – 20-30 кг/дка
  Картофи – 20-50 кг/дка
  Домати, патлажани и пипер полско производство – 20-50 кг/дка
  Краставици полско производство – 20-40 кг/дка
  Домати, пипер и краставици оранжерийно производство – 30-60 кг/дка
  Ягоди и малини – 30-40 кг/дка
  Етерично-маслени култури – лавандула, роза, маточина – 20-30 кг/дка
 • Размер на опаковката: 5 кг

ЕКСПРЕСНА ПОРЪЧКА И ВЪПРОСИ

0898 764 519